P3D v4

The place to ask for help or solve each others technical issues and discuss hardware

P3D v4

Postby Dinga » Tue Jul 11, 2017 4:04 pm

I see they Lockheed suggest a vid card with 8 gig of ram. Wow that's the first time I have seen a sim call for that.My card has 6 gig, will it handle version 4?Not sure I want to upgrade from 3 to 4 .Is this all because they have upped the graphic detail a bit ? I know its 64bit ,so I am interested to see what it is like.
Dinga
Forum Addict
 
Topic author
Joined: Thu Jul 23, 2009 8:19 pm
Posts: 165
Location: Mounty

Re: P3D v4

Postby toprob » Tue Jul 11, 2017 8:01 pm

Personally, I think it will sing. I have a 2GB GTX 770, and I do like to keep my settings far too high, but even then I get rock-solid performance, especially now that I've remembered to add the 'TextureMaxLoad=6' tweak. This is the only cfg tweak I use now.
Sure, I lock frames at 30, due to my lower specs, you should be able to do a lot better.
Image
User avatar
toprob
NZFF Pro
 
Joined: Sat Apr 29, 2006 4:56 pm
Posts: 5390
Location: Diamond Harbour

Re: P3D v4

Postby Dinga » Wed Jul 12, 2017 1:50 pm

That's interesting they recommend such a high spec card and yours is running fine on high end setting.Thanks for the reply. The texture setting you mention'TextureMaxLoad=6' tweak does this improve the quality in VR as well?
Dinga
Forum Addict
 
Topic author
Joined: Thu Jul 23, 2009 8:19 pm
Posts: 165
Location: Mounty

Re: P3D v4

Postby Dinga » Sun Aug 13, 2017 1:24 pm

Robin just wondering where do you put the 'TextureMaxLoad=6' line? :blink:
Dinga
Forum Addict
 
Topic author
Joined: Thu Jul 23, 2009 8:19 pm
Posts: 165
Location: Mounty

Re: P3D v4

Postby toprob » Sun Aug 13, 2017 1:43 pm

Sorry, missed your previous post.
This goes in the [DISPLAY] section of Prepar3D.cfg. This tweak is shown in the Learning Center (should be available from your start menu.)
It specifically improves the performance with photo scenery, not sure what effect it would have on anything else.
Image
User avatar
toprob
NZFF Pro
 
Joined: Sat Apr 29, 2006 4:56 pm
Posts: 5390
Location: Diamond Harbour

Re: P3D v4

Postby Dinga » Mon Aug 14, 2017 4:29 pm

Thanks Rob.Have not got any photo scenary as yet.So far Version 4 is working quiet well.Bit disappointed in the VR but early days and I am hopeful they will try and improve the interface.So far I can see very little in the way of improvement over version 3.
Dinga
Forum Addict
 
Topic author
Joined: Thu Jul 23, 2009 8:19 pm
Posts: 165
Location: Mounty


Return to Technical Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests