Freeware For Airport That Has Railroad Run Through?

Find previews, downloads and announcements from our members who have created their own freeware addons for flight simulator here.

Freeware For Airport That Has Railroad Run Through?

Postby Aharon » Wed Jul 18, 2018 2:55 am

Shalom and greetings all my pals,

Is there any great freeware add on without using ground texture package for the New Zealand airport that has active railroad track running through the airport's runway? Forgot the name of the airport.

Regards,

Aharon
Aharon
Forum Addict
 
Topic author
Joined: Sun Jul 23, 2017 11:39 am
Posts: 370

Re: Freeware For Airport That Has Railroad Run Through?

Postby Sonnyj » Wed Jul 18, 2018 6:02 am

User avatar
Sonnyj
Forum Addict
 
Joined: Mon Oct 29, 2007 4:14 pm
Posts: 489
Location: NZTA

Re: Freeware For Airport That Has Railroad Run Through?

Postby Aharon » Wed Jul 18, 2018 8:11 am

SonnyJ,

Thanks for letting me know the name of the airport. Hopefully somebody would know great freeware airport scenery for that airport without using ground texture base package.

Regards,

Aharon
Aharon
Forum Addict
 
Topic author
Joined: Sun Jul 23, 2017 11:39 am
Posts: 370

Re: Freeware For Airport That Has Railroad Run Through?

Postby cowpatz » Wed Jul 18, 2018 9:58 am

Lawrie Roach (Snowman) did a freeware scenery for Gisborne. It is for FS9 and FSX.
Probably showing it's age now but still better than default.
PM me if interested as I do have a copy of it.
User avatar
cowpatz
NZFF Pro
 
Joined: Wed Mar 07, 2007 3:28 pm
Posts: 2568

Re: Freeware For Airport That Has Railroad Run Through?

Postby emfrat » Wed Jul 18, 2018 11:11 am

:P

Image

:lol:
MikeW
'Propliner' is actually short for 'Proper airliner, with big rumbly radials'

Image
Image
User avatar
emfrat
NZFF Pro
 
Joined: Sat May 07, 2011 7:41 pm
Posts: 2623
Location: 50 DME YBBN

Re: Freeware For Airport That Has Railroad Run Through?

Postby Aharon » Thu Jul 19, 2018 1:50 am

Emfrat,

Thanks for cool screenshot Cannot see railroad tracks or trains LOL

Cowpatz,

I did not know Lawrie Roach made NZGS for FSX use? I searched all over and saw only FS2004. Also, I notice that Godzone (spelling) makes payware NZGS for FSX but I cannot find info or where on Internet.

If your FSX version of NZGS works for FSX with SP1 and SP2 (some FSX sceneries would not work with SP1 and SP2), kindly please send me the freeware NZGS scenery as long as it is not against the regulations set by the software developer of this scenery. I am PMing you.

Thanks,

Aharon
Aharon
Forum Addict
 
Topic author
Joined: Sun Jul 23, 2017 11:39 am
Posts: 370

Re: Freeware For Airport That Has Railroad Run Through?

Postby emfrat » Thu Jul 19, 2018 10:18 am

It's on flightsim.com

FSX - FSX Scenery
FSX Scenery--Gisborne Regional Airport
[ Download | View ]

Name: nzgs_gisborne-4x.zip
Size: 4,467,215 Date: 06-10-2014 Downloads: 1,412

FSX Scenery--Gisborne Regional Airport. Welcome to Gisborne Regional Airport, situated on the east coast of the North Island of New Zealand. The airport is served by Air New Zealand Link, and is home to many aviation related businesses including Air Gisborne Ltd. The airport is unique, in that is it the only commercial airport in the world to have have an active main-trunk railway line crossing over an active main runway. Trains have right-of-way over aircraft at all times. This airport scenery is built specifically to fit within the free VLC North Island Airfields package, and requires that you have this installed first. By Lawrie Roache (South Pacific FlightSim Scenery).
MikeW
'Propliner' is actually short for 'Proper airliner, with big rumbly radials'

Image
Image
User avatar
emfrat
NZFF Pro
 
Joined: Sat May 07, 2011 7:41 pm
Posts: 2623
Location: 50 DME YBBN

Re: Freeware For Airport That Has Railroad Run Through?

Postby Aharon » Thu Jul 19, 2018 1:36 pm

emfrat wrote:This airport scenery is built specifically to fit within the free VLC North Island Airfields package, and requires that you have this installed first. By Lawrie Roache (South Pacific FlightSim Scenery).


Oh darn out of my luck as I do not want ground texture base package.

Thanks for the link, Emfrat

Regards,

Aharon
Aharon
Forum Addict
 
Topic author
Joined: Sun Jul 23, 2017 11:39 am
Posts: 370

Re: Freeware For Airport That Has Railroad Run Through?

Postby towerguy » Tue Jul 24, 2018 9:33 am

the house over on the right as seen in the screenshot was the Stevensons place - Andy and his son Guy. There is/was a gate in the fence so they could land and taxi the fletcher and later the cresco in to the property.
I think it was 'Farmers Air' ???
I did 3 1/2 years there at the start of my career between about 25 - 28 years ago-ish.
There is a set of controls in the tower for monitoring and activating the signals for the rail/runway lighting system.
CPU- i7 4790K @4.0Gb Cooler- Noctua NH-D15 M/B- Z97 ProGamer P/S- 750W RAM- 16Gb
Graphics- Nvidia GTX970 16Gb Drives- 2x 120Gb SSD Samsung 850EVO, 1x 2Tb HD, 1x DVD-RW
Sound- on M/B Logitec 5.1 surround sound system OS- Win 10 pro , all wrapped in a black Corsair case Display - Panasonic UHD 4k 50" Flatscreen TV.( 3840x2160 Res)
User avatar
towerguy
Sim-holic
 
Joined: Mon Aug 07, 2006 4:27 pm
Posts: 878

Re: Freeware For Airport That Has Railroad Run Through?

Postby Aharon » Wed Jul 25, 2018 5:54 am

Towerguy,

Thanks for cool facts!

Regards,

Aharon
Aharon
Forum Addict
 
Topic author
Joined: Sun Jul 23, 2017 11:39 am
Posts: 370

Re: Freeware For Airport That Has Railroad Run Through?

Postby Splitpin » Thu Jul 26, 2018 7:27 pm

That's what I love about this place .... all the info that comes out (Tower guy)
User avatar
Splitpin
NZFF Pro
 
Joined: Mon Aug 03, 2009 12:15 pm
Posts: 16185
Location: Christchurch NZ


Return to NZFF Members' Freeware Projects

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest