Airport Trenches

Formerly Red Baron Entertainment's official support forum

Postby ardypilot » Mon Feb 11, 2008 8:00 pm

The other day I looked in my FS9.cfg and realised my terrain_max_vertex setting was =19, so I changed it to =21 and my mountains started looking much more detailed :)

However, lots of my NZ airports are now sitting in trenches, with little lumps connecting parts of the runways to the ground- examples are Queenstown and Wanaka:



I've also noticed simular effects at Whenuapai and Ardmore- any idea how to fix this?
Intel Core i5-2400|8GB RAM|ATI Radeon HD 5750 (1GB)|1TB Seagate Barracuda|Windows 7 64 Bit|FSX Gold Edition|24" AOC Widescreen
User avatar
ardypilot
NZFF Pro
 
Topic author
Joined: Wed Apr 26, 2006 10:01 am
Posts: 6779
Location: Auckland

Postby NZ255 » Mon Feb 11, 2008 8:10 pm

Have you got the 20m mesh?If not it should be set to 19
Image
User avatar
NZ255
NZFF Pro
 
Joined: Wed Jun 20, 2007 12:57 pm
Posts: 2343

Postby ardypilot » Mon Feb 11, 2008 8:21 pm

Yeah I have the 20m mesh and topo pack installed.
Intel Core i5-2400|8GB RAM|ATI Radeon HD 5750 (1GB)|1TB Seagate Barracuda|Windows 7 64 Bit|FSX Gold Edition|24" AOC Widescreen
User avatar
ardypilot
NZFF Pro
 
Topic author
Joined: Wed Apr 26, 2006 10:01 am
Posts: 6779
Location: Auckland

Postby kimz28 » Tue Feb 12, 2008 7:11 am

Yeah I have the same problem, though not as bad as the first screen shot!, my problem is a few airports sit on small raised hills Whenuapai and Mt Cook are the worst
I also have the 20M mesh, with RealNZ everywhere and NZTopo as well (vertex set to 21) no doubleup of AFCAD's or anything like that either!
kimz28
 

Postby toprob » Tue Feb 12, 2008 9:27 am

This really just shows the difference between the default FS2004 mesh and the 20 metre mesh. The airport elevations are not based on reality, they are based on the average default mesh elevation, which as you've discovered can be vastly different.
This is one of the issues which I assumed that FRENZY would address -- it would mean redoing all the flattens as well as the AFCADs.
Image
User avatar
toprob
NZFF Pro
 
Joined: Sat Apr 29, 2006 4:56 pm
Posts: 5366
Location: Diamond Harbour

Postby ardypilot » Tue Feb 12, 2008 1:22 pm

Hmmm ok then, can anyone recommend me the best currently available afcad for Whenuapai, Queenstown, Wanaka and Ardmore then please?

I'm sure I've seen screenshots of Wanaka with the 20m mesh without the big cliffs and dips (Or does only the Real NZ addon fix this?), have I got an incorrect flatten installed or something- and how would I get rid of it?
Intel Core i5-2400|8GB RAM|ATI Radeon HD 5750 (1GB)|1TB Seagate Barracuda|Windows 7 64 Bit|FSX Gold Edition|24" AOC Widescreen
User avatar
ardypilot
NZFF Pro
 
Topic author
Joined: Wed Apr 26, 2006 10:01 am
Posts: 6779
Location: Auckland

Postby s0cks » Tue Mar 18, 2008 2:21 pm

The Queenstown airport by Peter Lohr seems to fit nicely. Its raised very slightly but looks good.
s0cks
 

Postby shotgun » Thu Jul 16, 2009 9:25 pm

My friend had the same problem. Microsoft needs to learn that airports do exist on slopes
Helicopters can't actually fly. Their just so ugly that the world repels them. :)
User avatar
shotgun
Forum Addict
 
Joined: Wed May 13, 2009 7:24 pm
Posts: 178
Location: RNZAF Base Woodbourne, Marlborough

Postby madkudu » Wed Aug 05, 2009 7:55 am

I have a problem of the similar kind, and sorry if this is repeated somewhere else I tried searching for the appropriate thread but couldnt find one. Most of my airports dont even fit the RBE mesh ie the airports are either in big holes or on small raised plateaus. I thought this would be caused by the airport having the wrong elevation so i managed to make one of my favourite airfields (NZSL) be the same elevation as the surrounding mesh with ADE which worked. Would this mean I would have to change all the airport.bgl's to the right elevation in the whole of NZ? So far only the 'Real NZ' airports have kinda the same elevation as surrounding mesh. I was hoping there was a simpler fix or maybe I have the addon scenery priorities wrong (Red Barron NZ mesh and Red Barron NZ topo under all other NZ addon airports). Any suggestions?
Jimmy.
{madkudu}


Image
User avatar
madkudu
Member
 
Joined: Sun Jul 05, 2009 10:43 am
Posts: 127
Location: Leigh

Postby Christian » Thu Aug 06, 2009 2:35 pm

Jimmy, unfortunately there is no easier option. What's worse is that a lot of runways are in fact sloped, and MSFS just doesn't cope with that...
Breathtakingly gorgeous FS landscapes for New Zealand.
Visit Sim Pilot Experience now:
http://www.simpilotexperience.com
Follow me on twitter:
http://www.twitter.com/ChristianStock
User avatar
Christian
Forum Addict
 
Joined: Sun Apr 30, 2006 12:03 pm
Posts: 426
Location: melbourne

Postby madkudu » Thu Aug 06, 2009 4:37 pm

OK, yea that sucks. I agree with the person that said Microsoft needs to learn that airports exist on slopes! lol awell thanks for the quick reply smile.gif
{madkudu}


Image
User avatar
madkudu
Member
 
Joined: Sun Jul 05, 2009 10:43 am
Posts: 127
Location: Leigh


Return to Sim Pilot Experience Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest